Medewerkers

Anje Korsten

Anje Korsten

Anje studeerde af aan de Hogeschool van Amsterdam in 2002, waarna ze meteen aan de slag kon als ergotherapeut bij BrabantZorg in Veghel. Daar werkte zij op de revalidatieafdeling van het verpleeghuis, op psychogeriatrische- en somatische afdelingen en in eerste lijn. Omdat de reisafstand naar Veghel erg groot werd besloot Anje om in 2011 kennis te maken met een ander werkveld. Twee jaar werkte zij in het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel, waar zij de ergotherapie binnen het ziekenhuis beter op de kaart zette. Daarnaast leverde zij ook eerstelijns ergotherapie vanuit het ziekenhuis. In 2013 werd Anje gevraagd om de eerstelijns ergotherapie op te zetten voor de Driegasthuizengroep in Arnhem. Omdat zowel de eerste lijn als de geriatrie erg aantrok, pakte Anje die kans met beide handen aan. 
Met het starten van VIEK Ergotherapie kan Anje al haar ideeën in de praktijk brengen. 

Specialisaties: EDOMAH, Geriatrie (ouderenzorg), Neurorevalidatie, Oncologie, Activiteitenweger, ergotherapeutische diagnostiek van cognitieve stoornissen bij het handelen (A-one en AMPS), Parkinson (aangesloten bij Parkinsonnet). Kijk voor meer informatie op haar LinkedIn pagina.

Nicole Tebarts

Nicole Tebarts

Nicole Tebarts is in 2009 afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nicole heeft tevens in 2005 haar opleiding pedagogiek afgerond en is een aantal jaren werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg bij Koninklijk Visio. Echter merkte ze dat haar hart lag bij het ergotherapie vak. Na haar studie ergotherapie is zij direct gaan werken in het Radboud Ziekenhuis Nijmegen, haar oude stageplek, hier heeft zij veel ervaring opgedaan in de (poli)kliniek geriatrie. Bij BrabantZorg kreeg zij de kans een andere kant van het vak te leren, de verpleeghuiszorg en eerstelijns ergotherapie. Nicole heeft dit met beide handen aangegrepen en besloot het Radboud Ziekenhuis te verlaten. Zij werkt tot op heden bij BrabantZorg als ergotherapeut in de verpleeghuiszorg, dagbehandeling en eerstelijns ergotherapie. Nicole heeft veel werkervaring opgedaan in het behandelen van mensen met neurologische aandoeningen, zoals dementie in alle stadia, multiple sclerose en beroerte. Nicole houdt zich daarnaast bezig met een project om de samenwerking tussen de thuiszorg en ergotherapie te optimaliseren, om de zelfstandigheid van de ouder wordende mens te vergroten of te behouden. Zij heeft ervaren dat deze samenwerking de kwaliteit van zorg vergroot.

Specialisaties: EDOMAH, Geriatrie (ouderenzorg), Multiple Slerose (MS), ergotherapeutische diagnostiek van cognitieve stoornissen bij het handelen (PRPP). Kijk voor meer informatie haar LinkedIn pagina.