Multiple Sclerose

Cliënten met MS kunnen veel problemen ervaren in het dagelijks functioneren door bijvoorbeeld problemen in de mobiliteit, vermoeidheid, pijn en cognitieve problemen.

In de ergotherapiebehandeling is het leren omgaan met vermoeidheid en de beschikbare energie een belangrijk onderdeel. De ergotherapeut kan hiervoor de Activiteitenweger gebruiken. Dit is een methode waarmee uw belasting over een hele dag inzichtelijk wordt en u meer balans kan krijgen in de belasting en belastbaarheid. Hierdoor bent u in staat uw dagelijkse activiteiten op een dag beter te verdelen en (anders) uit te voeren.  

Daarnaast kan de ergotherapiebehandeling zich richten op de zelfverzorging, verplaatsen, houding en uitvoeren van huishoudelijke activiteiten en hobby’s.

Nicole Tebarts is aangesloten bij MS Zorg Nederland.

MS Zorg Nederland

Een van de ergotherapeuten van VIEK Ergotherapie is aangesloten bij MS Zorg Nederland in regio Oss-Uden-Veghel en is bezig om aan te sluiten in regio Arnhem. Bij MS Zorg Nederland werken zorgverleners nauw samen, zij zijn gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met Multiple Sclerose. Kijk voor meer informatie op de website van MS Zorg Nederland.