21 sep 2016

VIEK Ergotherapie staat stil bij Wereld Alzheimer Dag

21 september 2016, vandaag is het Wereld Alzheimer Dag.

Een belangrijke dag, zodat we extra aandacht kunnen vragen om de urgentie van dementie bij iedereen op de agenda te krijgen. In 2016 staat Wereld Alzheimer Dag voor Alzheimer Nederland in het teken van de Dementievriendelijke Samenleving.

Wat feiten op een rij:

  • Een op de vijf mensen krijgt dementie
  • Bij vrouwen is de kans nog groter, namelijk een op de drie.
  • Hoe ouder, hoe groter de kans op een dementie.
  • Nederland telt op dit moment 270.000 mensen met een dementie
  • Ook op jonge leeftijd kan je dementie krijgen, op dit moment  hebben ongeveer 12.000 mensen onder de 65 jaar een dementie.

De ergotherapeuten van VIEK Ergotherapie zijn geschoold in het EDOMAH programma en zijn gespecialiseerd om mensen met een dementie en hun mantelzorgers te helpen.  EDOMAH staat voor Ergotherapie bij Ouderen met Dementie en hun mantelzorgers Aan Huis. www.edomah.nl.

Ergotherapie richt zich op het uitvoeren van dagelijkse activiteiten, zoals wassen, kleden, koken, apparaten bedienen, agenda gebruiken. Soms lukt het niet meer goed om deze activiteiten uit te voeren door de dementie of is het voor de mantelzorger moeilijk om te sturen en te begeleiden. De ergotherapeuten van VIEK Ergotherapie kunnen  hierbij ondersteunen. Samen kijken we op welke manier dagelijkse activiteiten zo optimaal mogelijk uitgevoerd kunnen worden. Hierbij kijken we naar de mogelijkheden die iemand heeft en hoe we deze mogelijkheden kunnen vergroten. In de behandeling staat zowel de persoon met dementie als de mantelzorger centraal.  

Alzheimer Nederland organiseert activiteiten rondom dementie in uw regio. Klik op onderstaande links om direct naar uw regio te gaan.

Regio Nijmegen

https://www.alzheimer-nederland.nl/activiteiten/wereld-alzheimer-dag-2016-regio-nijmegen

Regio Arnhem en omstreken

https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/arnhem-en-omstreken

 

i q d

Deel dit bericht via: