9 apr 2016

9 april Wereld Parkinson dag

Gedurende de dag onderneemt u veel activiteiten. Men wil of moet iets doen, komt in actie, verricht en volbrengt een activiteit. Maar wat als iemand activiteiten niet meer of moeilijk kan uitvoeren? Het niet of moeilijk kunnen douchen, lezen, boodschappen doen, draaien in bed of het uitvoeren van uw geliefde hobby geeft grote belemmeringen.

Door de ziekte van Parkinson kunnen mensen in toenemende mate problemen ervaren in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten door lichamelijke of cognitieve beperkingen. Doordat de ziekte ingrijpt in het dagelijks leven van mensen met Parkinson heeft het ook invloed op het welzijn en het leven van hun naasten.

Wereld Parkinsondag is een dag om stil te staan bij mensen met de ziekte van Parkinson, Parkinsonsimen en aanverwante ziekten zoals MSA, PSP, CBG.

De ergotherapeuten van VIEK Ergotherapie hebben jarenlange ervaring in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Om de kwaliteit van onze behandeling te verhogen wilden we ons graag aansluiten bij ParkinsonNet.

ParkinsonNet is sinds 2010 in heel Nederland actief om de zorg voor parkinsoncliënten te optimaliseren. In juni start Anje met de basisopleiding om, naast haar ervaring in het behandelen van cliënten met Parkinson, de kwaliteit van de ergotherapeutische zorg voor deze doelgroep te verhogen. Na het volgen van deze opleiding is VIEK Ergotherapie aangesloten bij ParkinsonNet.

Voor meer informatie over Parkinson en ParkinsonNet kunt u terecht op de website van de Vereniging voor Parkinson www.parkinson-vereniging.nl of op de website van ParkinsonNet www.parkinsonnet.nl

i q d

Deel dit bericht via: